Wil jij fysiek én mentaal in topvorm zijn om optimaal te presteren met jouw paard?
>>> Zorg dan voor een gezonde levensstijl! <<<

Bij het paardrijden heb je als ruiter niet alleen te maken met jezelf, maar ook met je paard. Paard en ruiter moeten fysiek en conditioneel in topvorm zijn. Daarnaast moet de ruiter goede controle hebben over zijn lichaam. Minstens net zo belangrijk is het voor de ruiter om een team te vormen met zijn paard. Ruiter en paard moeten als het ware in harmonie zijn.

Ruiter en paard zijn echter beide levende wezens. Dit betekent dat de samenwerking tussen ruiter en paard iedere dag weer anders kan zijn. Dit is zowel afhankelijk van hoe het paard zich voelt als van hoe de ruiter zich voelt. Deze samenwerking tussen een ruiter en zijn paard kan verstoord raken als de ruiter fysiek en conditioneel niet fit is, de ruiter geen goede controle heeft over zijn lichaam, maar óók als de ruiter niet goed in zijn vel zit. Een paard voelt dit namelijk zeer goed aan. Het is dan ook van essentieel belang dat een ruiter lekker in zijn vel zit. Het volgen van een gezonde levensstijl draagt hieraan bij.

Het volgen van een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je je fitter voelt en dat je lekker in je vel zit. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en ga je zekerder paardrijden. Je twijfelt niet meer over wat je doet en je onderneemt sneller actie. Tijdens het paardrijden zul je ook duidelijker zijn in het geven van je hulpen aan je paard, waardoor je paard jou beter begrijpt. Je vormt met je paard een echt team, een dreamteam. Er is harmonie tussen jou en je paard.

Maar wat is precies een gezonde levensstijl?
Een gezonde levensstijl bevat veel beweging en een gezonde voeding. Maar ook gaat het bij een gezonde levensstijl om mentaal welbevinden. Door het volgen van een gezonde levensstijl zul je dus zowel fysiek als mentaal in evenwicht zijn.

Het blijven volgen van deze gezonde levensstijl heeft voor ieder persoon een andere aanpak nodig afhankelijk van zijn of haar wensen. Om toch wat algemene richtlijnen te geven, plaats ik regelmatig berichten met waardevolle informatie en handige tips over het volgen van een gezonde levensstijl en hoe je deze voorgoed kan blijven volhouden.

Dus houd mijn website goed in de gaten!